## 3 Oak will be joining 3 Ash on teams today with Ms Collins

Wednesday 3rd March 2021

Daily Plan

LOG on to TEAMs for 9:15am	
start	
Maths 9:15am – 10:30am	Count Money (Pounds)
1 hour	If you are unable to join the Microsoft TEAMs session, you can
TEAMs Learning with Ms Collins	watch the video link prior to complete the worksheet:
	Count Money (Pounds)
	https://whiterosemaths.com/homelearning/year-3/spring-
	week-4-measurement-money/
Break 10:30am – 10:45am	
Reading Comprehension	In Search of Treasure
10:45am – 11:15am	We will read through the text as a class and discuss it.
30 Minutes	We will then answer section A and section B together.
TEAMs Learning with Ms Collins	Do not do section C.
English 11:15am – 12:15pm	WALT plan our own story based on The Stone Trolls Story.
1 hour	We are going to use the box up sheet to plan our own story. We
TEAMs Learning with Ms Collins	need to think about the structure of the story of the stone trolls
	to help us with our own story.
Lunch 12.15pm – 1.15pm	
1 Hour	
Reading 1:15pm – 1:30pm	Read a book of your own choice out loud to an adult focusing on
15 minutes	accuracy and reading the punctuation.
Spelling 1.30pm – 1:50pm	SPAG mat 1
20 Minutes	Choose the correct star sheet for the level of challenge for your
	child.
	★ Challenge 1
	★★ Challenge 2
	★ ★★ Challenge 3
Timestables 1:50pm – 2.10pm	Hit the button - Learn timestables – We need to be really fluent
20 Minutes	with the 3, 4 and 8 times table so will be learning a mixture of
	these all week.
	https://www.topmarks.co.uk/maths-games/hit-the-button
Science 2:10 – 3:15pm	Read through science lesson PDF and learn the difference
•	between vertebrates and invertebrates. Introduce the words
	endoskeleton, exoskeleton and hydrostatic skeleton. Watch the
	video link. Complete the sorting activity (sheet on website).
	Children then write out the vocab and their meanings from the
	lesson.
3:15pm	End of day.
	1