Daily Plan

LOG on to TEAMs for 9:15am start	
Maths 9:15am – 10:30am	Multiply 2 digits by 1 digit
1 hour	If you are unable to join the Microsoft TEAMs session, you
TEAMs Learning	can watch the video link prior to complete the worksheet:
	Multiply 2 digits by 1 digit (1)
	https://whiterosemaths.com/homelearning/year-3/week-1-
	number-multiplication-division/
Break 10:30am – 10:45am	
Reading Comprehension 10:45am –	How to Make your Own Roman Mosaic
11:15am	Read through the text together as a class. Read and discuss
Mystery of Strange Beast Continues	the questions in section A and B Children then
30 Minutes	independently answer the questions. DO NOT DO SECTION
	C. We will mark these in tomorrow's session.
TEAMs Learning	
English 11:15am – 12:15pm 1 hour	WALT write the Method using imperative verbs and adverbs
TEAMs Learning	We will recap what an imperative verb is and how we should
	use it. We will also recap using adverbs and time adverbials.
	It is important that we use these when we are writing the
	method part of our instructions. Children can look back at
	previous lessons to help remind them.
	Children need to number their instructions and make sure
	they are in order.
	Teacher will model writing and then children will write their
	own using their plan to help them.
Lunch 12.15pm – 1.15pm	
1 Hour	
Reading 1.15pm – 1.30pm	Read a book of your choice out loud to an adult. Focussing
15 minutes	on using expression in your voice when needed. Practice re
15 minutes	reading pages to build up your fluency and confidence.
	Remember the punctuation needs to be read too.
Carolling 1 20mm 2 00mm	
Spelling 1.30pm – 2.00pm	Unit 11 – the o sound – page 41
30 minutes	Complete Speed spell words by choosing 6 words from dots
	and dashes or word changers on page 38. Read the spelling
Timestables 2.00mm - 2.20mm	script and finish page 41.
Timestables 2.00pm – 2.30pm	Learn timestables – We need to be really fluent with the 3, 4
30 minutes	and 8 times table so will be learning a mixture of these all
	week.
Complete the 5 step plan	https://www.timestables.co.uk/
Science 2.30pm – 3:15pm	WALT identify muscles and know how they are used.
45 minutes	Children need to read through the Science PDF to learn
	about muscles and how they are attached to bones and
	enable the body to move.
	Fill in the activity sheet and the answer the questions form
	the science PDF in full sentences.
	Useful videos:
	http://www.bbc.co.uk/education/clips/ztt4p39
	https://www.youtube.com/watch?v=pTqTW46KqDs
	http://www.bbc.co.uk/education/clips/zpp6n39
3:15pm	End of day.