Daily Plan

LOG on to TEAMs 9:15am start	
Maths 9:15am - 10:30am	Equal Groups – grouping
1 hour	If you are unable to join the Microsoft TEAMs
TEAMs Learning	session, you can watch the video link prior to
	completing the worksheet:
	Making Equal groups - grouping
	https://whiterosemaths.com/homelearning/year-
	3/week-10-number-multiplication-division/
Break 10:30am – 10:45am	
Reading Comprehension 10:45am –	The Monster Truck
11:15am	Read through the text together as a class. Read
30 Minutes	and discuss the questions in section A and B
TEAMs Learning	Children then independently answer the questions.
	DO NOT DO SECTION C. We will mark these in
	tomorrow's session.
English 11:15am – 12:15pm	We are going to do section C of Yesterday's
1 hour	Reading comprehension
TEAMs Learning	Write a report of an imaginary monster being seen
	in your area.
	Teacher will teach how to write a report.
Lunch 12.15pm – 1.15pm	
1 Hour	
Reading 1.15pm – 1:45pm	Read a book of your own choice out loud to an
30 Minutes	adult focusing on accuracy and reading the
	punctuation.
Timestables 1:45pm – 2.15pm	Learn 4 timestable – We need to be really fluent
30 Minutes	with the 4 times table so will be learning it all
	week.
Complete the 5 step plan	https://www.timestables.co.uk/4-times-table.html
Spelling 2.15pm – 2:45pm	Unit 6 – page 25.
30 Minutes	Complete dictation – read sentence from unit 6 on
	page 55 and from unit 6 on page 56.
	Complete four in a row – choose four words from
	either dots and dashes or word changers from page
	24 to give as a spelling test. Keep testing until your
	child gets four in a row.
	Choose 6 of these words for the jumping red
	words:
	their, children, which, said, there, friend, where,
	went, every, were, night, because
Topic 2.45pm – 3.15pm	To locate and name countries and their capital
30 Minutes	cities in the United Kingdom.
	Children to locate UK on world map.
	Children to look at map of UK and identify the 4
	countries and their capital cities.
	Can children find where they are on the map of the
	UK? Children could explore the UK further on
	Google maps.
	There is a worksheet that can be filled in. Children
	to write out four sentences:
2.47	is the capital city of
3:15pm	End of day.