## Friday 12th February 2021

## Daily Plan

LOG on to TEAMs for 9:15am start	
Maths 9:15am – 10:30am	Divide 2 digits by 1 digit (2)
1 hour	If you are unable to join the Microsoft TEAMs
TEAMs Learning	session, you can watch the video link prior to
	complete the worksheet:
	Divide 2 digits by 1 digit (2)
	https://whiterosemaths.com/homelearning/year-
	3/week-1-number-multiplication-division/
Break 10:30am – 10:45am	
Reading Comprehension 10:45am –	Ancient Egyptian Transport
11:15am	We will mark section A and B together as a class.
30 Minutes	
TEAMs Learning	
English 11:15am – 12:15pm	We are going to be going through a Spelling,
1 hour	Grammar and Punctuation test together as a class.
TEAMs Learning	
	We will be showing children how to answer the
	questions correctly and will be discussing the
	grammar that we come across.
Lunch 12.15pm – 1.15pm	
1 Hour	
Reading 1:15pm – 1:30pm	Read a book of your choice to an adult focusing on
15 minutes	fluency and accurately reading the punctuation.
	You can reread pages or sentences to build up your
	confidence and fluency.
Spelling 1:30pm – 2:00pm	Special Focus 6 – page 47
30 Minutes	The <i>u</i> sound spelt o and the <i>or</i> sound spelt ar after
	w
	Read through the page making children aware of
	the rule. Complete the activities on the page.
	Children can write down a list of words that have
	this rule.
Timestables 2:00pm – 2.30pm	Learn timestables – We need to be really fluent
30 Minutes	with the 3, 4 and 8 times table so will be learning a
	mixture of these all week.
Complete the 5 step plan	https://www.timestables.co.uk/
Art 2.30pm – 3:15pm	Art
45 minutes	We are going to create our own Roman Mosaic by
	using pieces of coloured paper.
	We are going to reread the reading comprehension
	from last week and carefully follow the
	instructions.
	If anyone needs coloured paper, please let us know
	and we can leave some in the office for you to
245	collect.
3:15pm	End of day.