## Wednesday 6th January 2021

Daily Plan

LOG on to TEAMs 9am for 9:15 start	
Maths 9:15 - 10:15	Column Subtraction from Multiples of 100
1 hour	
TEAMs Learning	
Break 10:15 – 10:30	
English 10:30 - 11:30	We are going to be looking at a poem about a mythical
1 hour	creature. What is a mythical creature? Have you heard of any?
TEAMs Learning	Read poem Too Messy for Nessie by Donald Nelson.
Reading Comprehension 11:30 – 12:00 30 Minutes TEAMs Learning	We will now look at the different poetic features that we can spot. You need to annotate these on the poem. What do you notice? Identify different features of a poem eg that the words rhyme, interesting/poetic verbs. Which words start with the same letter/sound – What is this called? Alliteration The Loch Ness Monster Read through the text together as a class. Read and discuss the questions in section A and B Children then independently answer the questions. DO NOT DO SECTION C. We will mark these in tomorrows session.
<b>Lunch 12 – 1pm</b> 1 Hour	
Reading 1pm – 1:30pm	Read a book of your own choice out loud to an adult focusing
30 Minutes	on accuracy and reading the punctuation.
Timestables 1:30 – 2pm	Learn 3 timestable – We need to be really fluent with the 3
30 Minutes	times table so will be learning it all week.
	https://www.timestables.co.uk/3-times-table.html
Complete the 5 step plan	
Topic 2pm – 3:15pm Buildings	Study the buildings of Egypt and what they were made from including the Pyramids of the Ancient Egyptians. Use google to search.  https://www.youtube.com/watch?v=IZOPWSXMvzI Have a look at the timeline. Locate Egypt on a word map. Use the following website to research the ancient Egyptians: http://www.ancientegypt.co.uk/pyramids/home.html Watch the 5 separate Ancient Egyptian videos on BBC bitesize: https://www.bbc.co.uk/bitesize/clips/z849wmn
3:15pm	End of day.